Usein kysyttyä

Miksi miesten tanssihaaste? Eikö naiset saa osallistua?

Tällä kertaa halusimme tarjota tanssihaasteen nimen omaan miehille (viejille), koska paritanssi kiinnostaa yleensä enemmän naisia, kuin miehiä. Ja tämän viejien vähäisemmän määrän vuoksi kaikki halukkaat naiset eivät aina pääse kursseille tai tansseissa tanssimaan.

Miesten tanssihaasteella pyritään tukemaan erityisesti miehiä, koska miesten paritanssiharrastus kohtaa vieläkin ennakkoluuloja. Paritanssi on tarkoitettu kaikille.

Tanssihaaste on tarkoitettu myös naisille, jotka eivät ole tanssineet aiemmin ja haluavat aloittaa paritanssin viejän roolissa.

Tulevaisuudessa toivottavasti pääsemme taas tarjoamaan myös naisille (seuraajille) tanssihaasteen.

Mitä tarkoitaa viejä? Seuraaja?

Viejä on paritanssissa se, joka päättää mitä askeleita tai kuvioita seuraavaksi pari tekee. Seuraaja kuuntelee viejää ja toteuttaa pyydettyjä askeleita tai kuvioita. Myöhemmin myös seuraaja voi ehdottaa tanssissa mitä seuraavaksi pari tekee.

Viejä on perinteisesti mies ja seuraaja nainen. Kuitenkin nykyään moni nainen tanssii viejänä, tai mies tanssii seuraajana.

Miksi kaikilla paikkakunnilla ei ole yhteistyötanssikoulua?

Projektin yksi päätukijoista on STOL ry, joten kaikki mukana olevat tanssikoulut ovat STOL ry.n jäseniä ja niissä opettaa päätoimisesti STOL tutkinnon suorittanut tanssinopettaja.

Tanssihaaste toteutetaan lähes ilman ulkopuolista rahoitusta, mukana olevat tanssikoulut tarjoavat tanssihaasteeseen valituille miehille (viejille) opetuksen pääosin omalla rahoituksella. Joka rajaa mahdollisten koulujen mukana oloa.

Tulevaisuudessa pyrimme löytämään lisärahoitusta, jotta tanssihaaste saadaan entistä useammalle paikkakunnalle.

Pääseekö kaikki miehet ilmaisille tunneille/ mukaan tanssihaasteeseen?

Ei, valitettavasti emme voi tarjota kaikille halukkaille miehille ilmaista perusteet opetusta, vaikka haluaisimme.

Tanssihaasteeseen haetaan hakulomakkeella, ja jokaiselle paikkakunnalle pyritään tarjoamaan mahdollisuus osallistua perusteet tunneille 2-3 miehelle (viejälle).

Hakulomake kannattaa täyttää siis hyvin. 🙂