Historia

Mikä on Miesten tanssihaaste?

Vuonna 2016 Hanna ja Antti pähkäilivät miten voitaisiin ihmisiä, jotka ei vielä tanssi paritansseja saada innostumaan kokeilemaan tanssimista.

Syntyi idea TANSSIHAASTEESTA!

Tanssihaaste on nyt järjestetty kaksi kertaa vuonna 2016, Tanssikoulu Antti Törmäsen opetuspaikkakunnilla. Ja mukaan on saatu monia erilaisia ihmisiä, ja tietoisuus paritansseista on kasvanut… Mutta nälkä kasvaa syödessä. Miten tätä voitaisiin laajentaa lisää?

Tehtiin lisää ideointia…Miten voitaisiin kaikki edistää parhaiten paritanssien tulevaisuutta, ja miten me saataisiin myös miehet innostumaan lisää tanssimisesta. Yhteistyöllä!

Syntyi idea MIESTEN TANSSIHAASTEESTA!

Tämän jälkeen asiasta keskusteltiin eri opettajien, tapahtumajärjestäjien ja muiden toimijoiden kanssa, jotka olivat kiinnostuneita lähtemään mukaan projektiin.

Lisäksi löytyi todella hyvä yhteistyötaho. Suomen tanssinopettajainliitto ry (STOL), jossa toimii seuratanssijaos. Jaos pyrkii edistämään Suomen seuratanssin kehitystä, ja tukemaan STOL ry.n seuratanssinopettajia. Seuratanssijaos toimii haasteen yhtenä päätukijoista. Lisäksi haasteessa on mukana monia muita yhteistyökumppaneita.

Haaste haluaa olla vaikuttamassa paritanssien säilymisessä osana Suomalaista perinnettä. Tuoda tietoisuuteen, että paritansseja tanssii monen ikäiset ja näköiset ihmiset, monista eri taustoista. Toiveena haasteen myötä on saada mukaan uusia tanssista kiinnostuneita miehiä eri puolille Suomea.

Tanssihaastetta on järjestetty jo aiemmin molemmille sukupuolille avoimena, mutta nyt halusimme tarttua erityisesti juuri tuohon naisten toiveeseen saada enemmän viejiä tanssin pariin. Tämä miesten tanssihaaste on keväälle 2018, ja toivottavasti suunnitteilla olevan syksyn 2018 tanssihaasteeseen löydetään rahoitusta, jotta se voidaan järjestää entistä laajempana, ja taas miehille sekä naisille. Paritanssi on hauskaa ja tarkoitettu kaikille.

Miksi sitten vaan miehille (viejille) suunnattu tanssihaaste?

Edelleen elää valitettavasti uskomus siitä, että miehet, ja varsinkaan nuoret miehet eivät voi tai saa tanssia. Haluamme haastaa tätä ajatusta, jotta kaikki pääsisivät osallistumaan tähän harrastukseen mahdollisimman helposti.

Haasteen avulla tahdomme innostaa lisää viejiä tanssin pariin, jolloin tanssipari tulevaisuudessa riittäisi mahdollisimman monelle. Olemme kuunnelleet naisten suurta palautemäärää ja toiveita, joita tanssinopettajamme kohtaavat päivittäin tansseissa ja kursseilla. Useat seuraajat toivovat ratkaisua ikuiseen viejien puutteeseen, miesten tanssihaaste pyrkii nyt vastaamaan seuraajien toiveisiin ja ratkaista viejäpulmaa tanssilavoilla sekä -kursseilla.