Miesten tanssihaaste

Edelleen elää valitettavasti uskomus siitä, että miehet, ja varsinkaan nuoret miehet eivät voi tai saa tanssia. Haluamme haastaa tätä ajatusta, jotta kaikki pääsisivät osallistumaan tähän harrastukseen mahdollisimman helposti.

Haasteen avulla tahdomme innostaa lisää viejiä tanssin pariin, jolloin tanssipari tulevaisuudessa riittäisi mahdollisimman monelle. Suomalainen perinteinen tanssi(lava)kulttuuri on meille hyvin tärkeä ja pyrimme sitä positiivisessa hengessä tukemaan. Tanssilavalla perinteisissä rooleissa tanssii yleensä mies (viejä) ja nainen (seuraaja). Haasteessa pyritään helpottamaan paritanssien puitteissa olevaa epätasa-arvoa, koska tällä hetkellä seuraajien (naisten) määrä ylittää viejien (miesten) määrän moninkertaisesti, niin kaikki eivät pääse tanssimaan vaikka haluaisivatkin. Olemme kuunnelleet naisten suurta palautemäärää ja toiveita, joita tanssinopettajamme kohtaavat päivittäin tansseissa ja kursseilla. Useat seuraajat toivovat ratkaisua ikuiseen viejien puutteeseen, miesten tanssihaaste pyrkii nyt vastaamaan seuraajien toiveisiin ja ratkaista viejäpulmaa tanssilavoilla sekä -kursseilla.

Hanna ja Antti 002-3.jpg

Olemmekin saaneet kymmeniä ja taas kymmeniä positiivisia kommentteja, naisilta ja miehiltä ympäri Suomeaa, kuinka hienoa on että tähän asiaan on tartuttu. Moni toivookin, että tulevaisuudessa tämä auttaa saavuttamaan paremman paritasapainon tanssikursseilla ja tanssilavoilla, jotta niin miehet kuin naisetkin pääsevät nauttimaan yhdessä tanssimisesta mahdollisimman paljon.

Syy miksi valitsimme nimeksi haasteelle, ”Miesten tanssihaaste” oli, että keskusteluissa aloittelevien miesten kanssa selvisi, että monikaan ei ymmärtänyt mitä tarkoittaa sana ”viejä”. Mietimme ja kyselimme mikä olisi sitten parhain tapa herättää tanssimattomien miesten huomio ja saada heidät kokeilemaan paritansseja? Monet vastasivat ”järjestäkää ilmaisia tanssikursseja miehille” selkeää ja yksinkertaista. No ei aivan 🙂

Seuraavaksi mietintään nousi tasa-arvo kysymys, onko tämä tasa-arvoista? Emme halunneet tarjota tätä mahdollisuutta ainostaan miehille, siksi jo suunnitteluvaiheessa sovittiin, että vaikka nimi olisikin ”Miesten tanssihaaste”, haaste olisi avoin myös naisille, jotka eivät vielä tanssi paritansseja ja haluavat aloittaa viejän roolista. Paritanssi on hauskaa ja tarkoitettu kaikille tasapuolisesti.

Tanssihaastetta on järjestetty jo aiemmin molemmille sukupuolille avoimena, mutta nyt halusimme tarttua erityisesti juuri tuohon naisten toiveeseen saada enemmän viejiä tanssin pariin. Tämä miesten tanssihaaste on keväälle 2018, ja toivottavasti suunnitteilla olevan syksyn 2018 tanssihaasteeseen löydetään rahoitusta, jotta se voidaan järjestää entistä laajempana, ja taas miehille sekä naisille. Rahoitusta kevään 2018 haasteelle saadaan useasta paikasta, mukana on tanssikouluja eri puolelta Suomea, Suomen tanssinopettajain liitto ry (STOL ry), sekä useita muita yhteistyötahoja.

HAE MUKAAN TÄSTÄ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s